Over Huisartsenpraktijk Leonardus

In Huisartsenpraktijk Leonardus werken 6 huisartsen met een team van 18 ondersteuners en specialisten. Samen zorgen wij er elke dag weer voor dat u de beste zorg krijgt. Hieronder leest u wie er bij ons werken en wat ze precies doen.

De huisarts helpt u met uw gezondheid of dat van uw kind. De huisarts luistert naar u, helpt u verder en doet onderzoek. Vaak kan de huisarts u zelf behandelen. Soms is het nodig dat een andere arts u verder helpt.
De huisarts vertelt u dan wie u kan helpen. De huisarts blijft op de hoogte van de zorg die u krijgt. 

De doktersassistente vindt u achter de balie op de praktijk. Ze beantwoordt de telefoon en maakt de afspraken. Al onze assistentes zijn opgeleid om u advies te geven, om de huisarts te assisteren bij een behandeling en om kleine medische handelingen te doen, zoals het meten van bloeddruk of het geven van prikken.

In onze praktijk leiden we artsen op tot huisarts. We leren ons vak graag aan jonge artsen en merken dat hun frisse blik en de laatste wetenschappelijke kennis onze praktijk alleen maar beter maakt. Zo zorgen we samen voor goede huisartsen in de toekomst.

De artsen die bij ons in opleiding zijn, zijn al afgestudeerd aan de universiteit als arts. Nu specialiseren ze zich tot huisarts. In hun opleiding heeft u als patiënt ook een rol. Sterker nog, we kunnen deze artsen alleen opleiden met uw hulp.

Momenteel zijn in de praktijk aanwezig:

De verpleegkundig specialist is een verpleegkundige die is opgeleid om mensen te helpen met kleine vragen. Bijvoorbeeld bij verkoudheid, wond- en huidproblemen, keel- neus- en oorproblemen, spier- en gewrichtsklachten en plasklachten. De verpleegkundig specialist doet kleine chirurgische behandelingen, geeft advies over anticonceptie en helpt oudere mensen.

De praktijkondersteuner somatiek is opgeleid om mensen te helpen die langere tijd ziek zijn. Bijvoorbeeld mensen met astma, COPD, hart- en vaatziektes of diabetes. De praktijkondersteuner werkt samen met de huisarts en kan bijvoorbeeld recepten voorschrijven of wijzigen.

De praktijkondersteuner GGZ is opgeleid om mensen te helpen met vragen die niet fysiek zijn (geestelijke gezondheidszorg). Bijvoorbeeld mensen die somber of angstig zijn, na het overlijden van een dierbare of bij burn-out. De praktijkondersteuner kan een paar keer met u praten en als dat nodig is helpen om andere zorg te vinden.

Naast onze doktersassistentes heeft onze praktijk administratief medewerkers. Zij werken op het secretariaat. Ze schrijven mensen in en uit, wijzigen naam- en adresgegevens, beantwoorden vragen over facturen en zorgverzekeringen.

De praktijkmanager zorgt ervoor dat de mensen in ons team blij zijn met hun werk en hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.