Zelf regelen

Is uw medicatie op en heeft u nieuwe nodig? Moet u plas inleveren? Of gaat u op vakantie en wilt u zich goed voorbereiden? Hieronder leest u hoe u deze zaken regelt. 

Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?

U vraagt het herhaalrecept makkelijk online aan via www.mijngezondheid.net bestellen of via de MedGemak app.

Na 2 werkdagen kunt u het medicijn ophalen bij uw apotheek.

U kunt het herhaalrecept ook aanvragen via de receptenlijn, bel: 0492 508035. Na 2 werkdagen kunt u het medicijn ophalen bij uw apotheek.

Kan dit ook automatisch?

Gebruikt u langere tijd hetzelfde medicijn? Vraag uw apotheek dan naar de herhaalservice. Uw apotheek zorgt dan in overleg met de huisarts dat uw medicijnen op tijd klaarstaan. U hoeft dan geen herhaalrecept aan te vragen. 

Gaat u op reis?

In Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Midden- en Zuid-Amerika en een aantal Zuid- en Oost-Europese landen komen andere ziektes voor of kunnen ziektes anders verlopen dan thuis.

Hoe zorg ik dat ik niet ziek word?

Wij zoeken graag voor u uit of u prikken (inentingen) nodig heeft tegen bijvoorbeeld hepatitis A, tetanus of gele koorts. Heeft u inentingen nodig? Dan kunnen we die op de praktijk geven. 

Begin minstens 2 maanden voor vertrek met uw voorbereidingen.
Op de website thuisarts.nl vindt u informatie die u helpen met de voorbereidingen. 

Moet u uw plas (urine) laten controleren? Breng dan voor 10.00 uur een potje ochtend plas naar de praktijk. Wij bellen u na 14.00 uur voor de uitslag.

Hoe moet ik de urine aanleveren?

  • Gebruik een schoon plastic of glazen potje dat goed dicht kan. Een urinepotje kunt u krijgen bij de assistente of kopen bij de apotheek.Vang het ‘middelste deel’ van uw ochtend plas op.
  • Plas eerst een beetje urine in het toilet en vang vervolgens wat urine op in het potje.
  • Zorg dat er geen bacteriën in de urine komen. Vrouwen doen dit door de schaamlippen gespreid te houden, mannen door voor het opvangen van de urine de voorhuid terug te trekken.
  • Bewaar het potje in de koelkast.
  • Breng het potje urine binnen 2 uur en voor 10.00 uur naar de praktijk. 

U heeft een zakje meegekregen van het PAMM en u moet zelf de afname doen. klik hier voor de uitleg en plaatjes om de zelfafname te doen.

Voor de uitslag mag u na 3 dagen naar de praktijk bellen. Als de uitslag beoordeeld is kan de assistente het u meteen doorgeven anders word u daar over terug gebeld.

We horen graag wat u van onze zorg vindt. Zo weten we wat er goed gaat en wat nog beter kan. Complimenten, klachten en tips mag u altijd geven in het gesprek met onze medewerkers. U kunt ze ook aan ons doorgeven via onze website.

Meer informatie.

Via onderstaande link kunt u uw medisch dossier inzien. Hier kunt u onder andere uitslagen van onderzoeken zien of een overzicht van uw medicatie.

Kijk hiervoor op http://www.mijngezondheid.net/ of download de app MedGemak via de App Store of Google Play Store.